Q-switch FLT3000

Een Q-Switch FLT3000 is ons eigen ontwikkelde, capacitieve sensor. 

Met behulp van capacitieve sensoren kunnen veel verschillende variabelen gedetecteerd worden zoals beweging, vochtigheid, versnelling, positie, benadering, vloeistof of poeder/korrel niveaus of materiaal samenstelling. Flevotech heeft een eigen “kant en klaar” product ontwikkeld voor het contactloos detecteren van kleine en grote objecten.

Ideaal waar conventionele sensoren geen afdoende werking meer hebben. Ons product biedt de constructeur de mogelijkheid om zijn eigen vorm en grote van de detector(sensor) te bepalen en voor de gebruiker is een druk op de knop voldoende voor een automatische kalibratie. Met deze sensor zijn toepassingen op het gebied van onder andere continue niveaumeting, overdrachten, menselijke aanwezigheid of object detectie mogelijk.

The capacitive Q-Switch is a sensor unit used for roller conveyor applicatios and Shotblast machine plants. This switch detects and evaluates the precense of metal parts and other conductive objects within its sensing range.

De werking:

De Q-Switch is een, door Flevotech ontwikkelde, capacitieve sensor. Eén condensorplaat wordt gevormd door de schakelplaat en de andere condensorplaat wordt gevormd door het frame van de machine of rollenbaan. Als er materiaal boven de schakelplaat aangevoerd wordt, veranderd de capaciteit en bij voldoende uitslag, schakelt de Q-Switch een relais.  Dankzij de detectie op basis van capacitieve eigenschappen, kunnen er allerlei materialen mee gedetecteerd worden, zoals Ferro en non-ferro metalen, hout, voedingsmiddelen, vloeistoffen e.d. De sensor is niet gevoelig voor allerlei inductieve of magnetische stoorsignalen of impulsen.

Voorbeeld:

In de zware industrie is het moeilijk om een contactloze sensor te vinden, die verschillende soorten materialen kan detecteren en die niet wordt beïnvloed door de storingsvelden van frequentieregelaars e.d.

Q-switch product range: 

  • FLT3000 Q-Switch
  • FLT Converter

Downloads: Operating Instructions

Follow by Email
LinkedIn
YouTube