Waterstof generatoren

n samenwerking met een externe partij, is Flevotech gestart met de ontwikkeling van een nieuwe waterstof- generator; Waterstof on Demand!

Inmiddels heeft dit project zich ontplooid tot een functionerend systeem, geschikt voor de complete industrie, met als insteek de scheepvaart industrie. 

HHO oftewel waterstof gas, is het resultaat van het elektrolyse proces. Door middel van een generator, wordt gedemineraliseerd water omgezet in waterstof en zuurstof.

Dit uiteindelijke (knal) gas komt na het proces, via de luchtinlaat binnen in de verbrandingskamer van de motor. Dit zorgt voor een optimale en zuinigere verbranding, met als resultaat een beter brandstofrendement en mindere CO2- uitstoot.

De toepassing: Deze waterstof generatoren combineren de voordelen van hybride technologie, met die van fossiele- of biobrandstoffen. Dit zonder explosiegevaar en zonder opslag van waterstof in het voertuig zelf. Hierdoor is het systeem veilig, milieuvriendelijk en bespaart hij een aanzienlijk percentage op het brandstofverbruik. De bestaande motor hoeft daarvoor niet te worden aangepast.

Inmiddels varen er al diverse binnenvaartschepen met een van onze installaties. Deze zijn o.a. bekend bij Bureau Veritas & Lloyd’s Register.

Follow by Email
LinkedIn
YouTube